Mengenai Saya

Foto saya
nothing much interesting
Loading...

Khamis, 18 Jun 2015

PROGRAM PENDAKIAN GUNUNG RINJANI 2016

PROGRAM : Pendakian Gunung Rinjani
TARIKH : 2016
LOKASI : Lombok, Indonesia
** Sebarang pertanyaan dan berminat mendaki gunung ini, boleh hubungi :-
JARI Outdoor : info@jari.com.my
Aya : +6012 977 0660 | rohaya79@gmail.com
Bulat : +6016 607 0667 | jarioutdoor@gmail.com
Terima kasih
JARI Outdoor
** Credit to JARI Outdoor (Bulat) – Mt. Rinjani 2013




Rabu, 6 Mei 2015

Explore Mulu, Sarawak by Khairol..........

Salah satu dari tempat pelancongan yang menarik di Malaysia khas buat pengemar-pengemar outdoor adalah Mulu, Sarawak berdekatan dengan Miri dimana terdapat Taman Negara Gunung Mulu dibawah UNESCO World Heritage Site. Diiktiraf sebagai sebuat tapak warisan Dunia UNESCO pada tahun 2000, Taman Negara Mulu adalah rumah kepada koleksi suatu khazanah semula jadi yang mengagumkan, ia juga termasuk pancang batu kapur tajam yang dipanggil The Pinnacles, ruang gua terbesar dunia yang mampu menampung 40 buat pesawat Boeing 747 dan bemacam-macam lagi, jangan lepaskan peluang untuk melawat tempat ini .





My Younger Brother Wedding............March 2015


Takdir pun mempertemukan kalian berdua, kebersamaan mengapai takwa adalah jalinan cinta yang paling hakiki, kayulah bahtera rumah tangga kalian dgn penuh cinta dan kasih, semua karena Allah dan Rasulnya. Selamat menempuh hidup baru.

Selamat Pengantin Baru Rahim dan Tinie ....






Sabtu, 12 Mei 2012

as u can see.....: February 2011- Putera Kedua-episode 1

as u can see.....: February 2011- Putera Kedua-episode 1

February 2011- Putera Kedua-episode 1




Salam buat semua yang masih lagi ingin mengikuti blog ini...setelah hampir setahun lebih bercuti dari meng-UPDATE blog ini, sebagai permulaan  tahun 2012 (walaupun dah nak masuk pertengahan tahun)..hehehe Saya ingin mengupdate balik blog ini untuk tatapan semua , kalau lambat tu jangan marah sbb sekarang busy sikit heheh.........disini disertakan gambar putera kedua saya, Dilahirkan pada 8/2/2011, walaupun lahir tidak cukup bulan (orang putih kata 'premature').....dan bermacam-macam cabaran ditempuhi sepanjang  setahun lebih nie alhamdulillah, syukur teramat sangat dengan kehadirat ilahi, rezeki yang diberi membuatkan diri ini terasa amat bahagia disamping keluarga. Alhamdulillah..............putera kedua saya ini bernama Rohaidi atau panggilan manja DIDI, dilahirkan tidak cukup bulan (7 bulan) dengan berat 1.4kg, hampir sebulan berada didalam inkubator menunggu berat badan naik, sehingga mencapai 1.8kg, baru dibenarkan keluar hospital, bermacam-macam cerita yang dilalui sepanjang setahun lebih ini , sedikit-sedikit saya kan bercerita untuk tatapan semua..........................LOVE U BABY.............BERSAMBUNG

Sabtu, 22 Mei 2010

Sport Day...

semalam, sabtu 22hb May 2010 berlangsungnya sport day untuk my son dekat sekolahnya....dan dibuat dekat padang yang berdekatan, ramai ibu bapa yang datang..mmg seronok giler tengok anak2 bersukan sbb cute beb...so mak bapak kena pakai baju yang sama warna dengan warna rumah anak...so tema i for today is yellow....go yellow....go....mmg best giler kalau tengok activity yang teacher diorang buat, siap dance2 lagi.....eiiiiii cutenya.....bebudak nie kalau nak tau diorang main dalam hujan2 renyai tu...well the weather that day is kurang baik....hujan renyai...tapi kekadang lebat jugak....ader part2 lah hehhehe, so kitaorang nie selaku mak bapak yang prihatin pun turut sama melenjunkan baju masing2 hahaha..tapi activity nie tidak lama, dipendekkan sbb ujan telah turun dengan lebatnya........so mak bapak dan anak2 masing dibawa kedalam khemah untuk acara mengambil hadiah.....anak I dapat hadiah yang banyak jugak...eeiiii sukernya termasuklah I nie yang memenangi Lucky Draw, dapat hamper ....bole la....acara tamat pada pukul 12 tghari.



Isnin, 12 April 2010

Petronas Pit Pulse in KLCC




Something that i done on my last..last weekand with my only lovely son is to have so much fun.
Terdapat ralat dalam alat ini