Mengenai Saya

Foto saya
nothing much interesting
Loading...

Rabu, 30 Disember 2009

Makan-makan di IKEA





























Perghhhh marvelous betul hari tu, dapat makan dekat IKEA, ape name makanan nyer swedish meatball, bole tahan sedapnyer, ader 3 kuantiti meatball yang boleh diorder: 1-5 meat ball, 2-10 meatball and 3-15 meatball, tapi orang biasenyer ambik 10 je pasal meatball tu beso-beso jugak lah , dihidangkan sekali dengan french fries ,kenyang beb, tapi yang ambik 15 tu tak tau lah, melantak kot, tak padan dengan badan kecik ke....selain daripada tu ader jugak makanan yang best-best , anyway hari tu kitaorang ader jugak lah merasa satu kek nie sedap beb namanyer Daim swedish kek.........perghhhhhhhhhh lepas nie nak pergi lagiiii

Pembulian yang berleluasa........................


Kalau korang nak tau nielah dier kes pembulian yang berleluasa sekarang nie, sebagai contoh gambar-gambar dibawah nie...nak kata kecik lagi tak jugak, semuanyer dah jadi bapak orang...adalah sorang-duaorang yang dah andar heheheheh...........perangai dah macam orang yang ada otak sekecik burung kasawari....hehehhe, saje jerrrrr, tgk tu tgk tu, kalau muka sorang 2 tu hemsem tak pe jugak.............heheheeh, tapi anyway padan dengan muka yang kena tu......mmg harus pun dier kena......hidup semua....biarkan dier kena ikat lelama..hahahah


favourite classic music............

Trouble Is A Friend lyrics
Songwriters: Kripac, Lenka; Salter, Thomas;

Trouble he will find you no matter where you go, oh oh
No matter if you're fast, no matter if you're slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the mourn, oh oh
You're fine for a while but you start to lose control

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don't forget as you ease on down the road

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh

Selasa, 29 Disember 2009

Cantik kan bunga-bunga nie......................






























Ada bermacam-macam bunga-bunga yang saya dapati di cameron highland, begitu cantikkk sekali, kalau anda berada dekat dengan nyer, bole rasa kewangian ..yang semerbakkk...........

Ahad, 20 Disember 2009

saje je koleksi alam.....hehe




Family trip to Cameron Highland



























sesaje trip cuti family I di cameron highland heheh, have a nice tripppppp...........

Pantai Batu Burok, T'ganu



























Walau pun cuaca yang kurang best kat saner, tapi bab angin terbaik lah, sbb bole nak terbang dibuatnyer,,,,,ombaknyer tak ingat, ini salah satu aktiviti yang ade kat tepi pantai itu...heheh,,,bestnyer tgk anak aku bermain........

Khamis, 12 November 2009

Bestari yang mmg best.................heheh


tempat yang dikatakan tak nak pi........tapi pi jugak, sbb dah tak der tempat lain nak makan atau dah sangkut ngan bala yang keja kat situ..........hehehhe, salah satu group office yang suka makan dan membuat bising dalam restoran mamak nie...........bile pagi bawak makanan sendiri....cuma pinjam sudu garfu je...tapi ptg buat bising dengan imaginasi2 yang hebat2 belaka.................hahahahaha, kalau tengok betul-betul tak rugi diaorang buat kedai mamak dekat budak2 opis nie.......semua sihat2 belaka....heheh

Sup yang menarik..........................


malam kemarin aku ngan husband aku lepas dier habis main futsal kitaorang  pi makan sup (yang macam dorai) sedap giler, restoran nie dkt belakang masjid berhampiran dengan  DUKE highway, tapi dier dekat sebelah bawahlah, tu pun kalau perasanlah, dier punyer sup marvelous sungguh....aku kalau makan mesti letak ayam goreng ngan nasi, tapi laki aku suke kalau makan dengan roti, sedap sehhhh..............minuman biase je milo suam ngan TO suam, tapi yang aku tau dekat situ dier punyer popia pun sedap - popia basah.....key selamat mencuba....

Isnin, 9 November 2009

Ahad, 8 November 2009

Air Terjun Chamang, Bentong Pahang



























So Jumaat lepas aku ngan member aku konvoi dalam 10 biji kereta, sbb mereka nak pi mendaki gunung Rajah yang tekenal dengan view yang 360 darjah, gempak jugaklah konvoi ramai pagi-pagi buta masuk pekan bentong kejap........aku bawak sekalilah ngan anak aku nie, sbb kereta aku nie bawak barangan2 yang sangat penting...so kitaorang sampai kat taman rekreasi air terjun chamang dalam kul 2-3 pagi lepas tu lepak2 bagi barang sbb ikut tentatif mereka akan start mendaki dalam kul 6.00 sok, anak aku pun tak tido2 jugak sampailah kul 4 semua mata dah tak tahan tidolah jugak.........so sok pagi seperti yang planning , walaupun timing lari sikit mereka start trekking kul 6.30 pagi, suke aku tengok......so kitaorang barulah gerak selepas tu.....dalam kul 7.30 ......sarapan kejap dekat pekan bentong lepas tu terus balik kampung perak sbb ahad nanti nak datang balik ambik bebudak nie...hehe

Ayah ngan Adik Aku main Gitar.........best giler

video video

Sabtu lepas, aku balik kampung, kebetulan adik aku nie tengah belatih jamming nak buat persembahan dekat Politeknik dekat kampung aku, so sambil2 tu aku suruhlah dier mainkan lagu yang man kidal ader main, yang aku tengok dalam TV ke atau video clip, aku pun lupelah, bole tahan lah jugak, suke aku, ayah aku pun terer main gitar jugak, tapi dier main semua lagu zaman puluhan......mak aiii......retro sehhh..........ape2 pun mereka the Best lah............heheh...so sesiapa yang nak panggil adik aku main band bolelah layari blog ini untuk tgk2 dulu heheh

FRIM Kepong
















First time jugaklah aku bawak anak aku pi panjat bukit dekat frim, kepong, excited giler dier....maklumlah asyik mak ngan ayah dier je yang pi mendaki...sikecik tu asyik dengar je.......sampai tak terkejar aku, punyer lajunya dier mendaki.....tak letih-letih.....aku pi pun ngan sorang aunty dekat umah aku, cina........dier teman aku selalu nak pi jogging lah..........org kater teman bersenam............heheh dengan pakai baju tidonyer, terus pi je....aku pakai pajama heheheh tak derlah acah je.........sampai jugak anak aku kat puncak bukit frim yang 1000m tu, dekat atas tu ader canopy, tapi hari tu tak bukak lah plak....., tapi kekadang ader jugak dier letih, terpaksalah aku pikul...heheh.....tak pe lah asalkan anak aku suka, sudahlah...........heheh

Khamis, 5 November 2009

Another Alumni SMS.............














Salam kengkawan ku, sory lambat nak update gambar dalam blog nie lagi....nie ader pertambahan gambar lagi nie, walau pun kecik je tapi bole lah........nak letak banyak tak leh lah plak.......kalau nak lebih gambar nanti-nanti aya masukkan lagi yek....jangan mare

Makan-makan di Rebung, Bangsar
















nie makan-makan opis dekat rebung, bangsar......first time jugak lah tukar tempat lain , cuma susah sikit nak parking dan tempatnya pun kecik sikit, orang plak tu ramai, mentang-mentang lah restoran chef terkenal...chef ismail ngan abg I Dr. sheikh Muzaffar.....makanan nya bole tahan ...buffet

Anak..anak ku........















Suker bebeno anak2 ku nie dapat main air,tak ingatlah kejap mak ngan ayah nyer...........tertonggeng-tonggeng dalam bekas air tu.....emak nyer plak jadi tukang safety guard kat situ.....

Air Terjun Lata Kinjang N. Sembilan 4WD















kitaorang masa nie naik 4wd nak pi ke Air terjun Lata kinjang di Negeri sembilan ye...bukan lata kinjang di perak, air terjun nie lagi best, tinggi lah jugak, tapi tak bole challenge air terjun cemerong heheh, mmg nak kena naik 4wd , meredah sungai2 sbb jauh kedalam utan, cuma ader trek 4wd je..heheh
Terdapat ralat dalam alat ini