Mengenai Saya

Foto saya
nothing much interesting
Loading...

Khamis, 12 November 2009

Bestari yang mmg best.................heheh


tempat yang dikatakan tak nak pi........tapi pi jugak, sbb dah tak der tempat lain nak makan atau dah sangkut ngan bala yang keja kat situ..........hehehhe, salah satu group office yang suka makan dan membuat bising dalam restoran mamak nie...........bile pagi bawak makanan sendiri....cuma pinjam sudu garfu je...tapi ptg buat bising dengan imaginasi2 yang hebat2 belaka.................hahahahaha, kalau tengok betul-betul tak rugi diaorang buat kedai mamak dekat budak2 opis nie.......semua sihat2 belaka....heheh

Sup yang menarik..........................


malam kemarin aku ngan husband aku lepas dier habis main futsal kitaorang  pi makan sup (yang macam dorai) sedap giler, restoran nie dkt belakang masjid berhampiran dengan  DUKE highway, tapi dier dekat sebelah bawahlah, tu pun kalau perasanlah, dier punyer sup marvelous sungguh....aku kalau makan mesti letak ayam goreng ngan nasi, tapi laki aku suke kalau makan dengan roti, sedap sehhhh..............minuman biase je milo suam ngan TO suam, tapi yang aku tau dekat situ dier punyer popia pun sedap - popia basah.....key selamat mencuba....

Isnin, 9 November 2009

Ahad, 8 November 2009

Air Terjun Chamang, Bentong Pahang



























So Jumaat lepas aku ngan member aku konvoi dalam 10 biji kereta, sbb mereka nak pi mendaki gunung Rajah yang tekenal dengan view yang 360 darjah, gempak jugaklah konvoi ramai pagi-pagi buta masuk pekan bentong kejap........aku bawak sekalilah ngan anak aku nie, sbb kereta aku nie bawak barangan2 yang sangat penting...so kitaorang sampai kat taman rekreasi air terjun chamang dalam kul 2-3 pagi lepas tu lepak2 bagi barang sbb ikut tentatif mereka akan start mendaki dalam kul 6.00 sok, anak aku pun tak tido2 jugak sampailah kul 4 semua mata dah tak tahan tidolah jugak.........so sok pagi seperti yang planning , walaupun timing lari sikit mereka start trekking kul 6.30 pagi, suke aku tengok......so kitaorang barulah gerak selepas tu.....dalam kul 7.30 ......sarapan kejap dekat pekan bentong lepas tu terus balik kampung perak sbb ahad nanti nak datang balik ambik bebudak nie...hehe

Ayah ngan Adik Aku main Gitar.........best giler



Sabtu lepas, aku balik kampung, kebetulan adik aku nie tengah belatih jamming nak buat persembahan dekat Politeknik dekat kampung aku, so sambil2 tu aku suruhlah dier mainkan lagu yang man kidal ader main, yang aku tengok dalam TV ke atau video clip, aku pun lupelah, bole tahan lah jugak, suke aku, ayah aku pun terer main gitar jugak, tapi dier main semua lagu zaman puluhan......mak aiii......retro sehhh..........ape2 pun mereka the Best lah............heheh...so sesiapa yang nak panggil adik aku main band bolelah layari blog ini untuk tgk2 dulu heheh

FRIM Kepong
















First time jugaklah aku bawak anak aku pi panjat bukit dekat frim, kepong, excited giler dier....maklumlah asyik mak ngan ayah dier je yang pi mendaki...sikecik tu asyik dengar je.......sampai tak terkejar aku, punyer lajunya dier mendaki.....tak letih-letih.....aku pi pun ngan sorang aunty dekat umah aku, cina........dier teman aku selalu nak pi jogging lah..........org kater teman bersenam............heheh dengan pakai baju tidonyer, terus pi je....aku pakai pajama heheheh tak derlah acah je.........sampai jugak anak aku kat puncak bukit frim yang 1000m tu, dekat atas tu ader canopy, tapi hari tu tak bukak lah plak....., tapi kekadang ader jugak dier letih, terpaksalah aku pikul...heheh.....tak pe lah asalkan anak aku suka, sudahlah...........heheh

Khamis, 5 November 2009

Another Alumni SMS.............














Salam kengkawan ku, sory lambat nak update gambar dalam blog nie lagi....nie ader pertambahan gambar lagi nie, walau pun kecik je tapi bole lah........nak letak banyak tak leh lah plak.......kalau nak lebih gambar nanti-nanti aya masukkan lagi yek....jangan mare

Makan-makan di Rebung, Bangsar
















nie makan-makan opis dekat rebung, bangsar......first time jugak lah tukar tempat lain , cuma susah sikit nak parking dan tempatnya pun kecik sikit, orang plak tu ramai, mentang-mentang lah restoran chef terkenal...chef ismail ngan abg I Dr. sheikh Muzaffar.....makanan nya bole tahan ...buffet

Anak..anak ku........















Suker bebeno anak2 ku nie dapat main air,tak ingatlah kejap mak ngan ayah nyer...........tertonggeng-tonggeng dalam bekas air tu.....emak nyer plak jadi tukang safety guard kat situ.....

Air Terjun Lata Kinjang N. Sembilan 4WD















kitaorang masa nie naik 4wd nak pi ke Air terjun Lata kinjang di Negeri sembilan ye...bukan lata kinjang di perak, air terjun nie lagi best, tinggi lah jugak, tapi tak bole challenge air terjun cemerong heheh, mmg nak kena naik 4wd , meredah sungai2 sbb jauh kedalam utan, cuma ader trek 4wd je..heheh

Gunung Berembun di cameron Highland






























Trip nie aku pi je tapi tak naik pasal dah naik dah banyak kali, sesajer je masuk gambar lama nie, waktu tu aku cuma jadi tukang masak je kat bawah, ape ingat aku nie tak terer masak ke.....hehehe..... yang jadi guide tu laki I lah heheh tu yang pakai tuala good morning kat kepala lah, kitaorang berkhemah dekat sungai pauh.tempatnya yang best ader sungai lagi.....kalau pagi lagi cantik dengan pokok2 apa ha, dah lupe nama nyer.... berkabus lagi....

Gua Tempurung In Perak






























Waktu nie kitaorang tak der program lain..so tu yang pi gua tempurung nie, saje je sesuka....masuk dalam gua nie yang mmg misteri...dia punya batu granite berbentuk..bentuk, kitaorang lalu lubang yang gelap biler tutup lampu mmg tak nampak pape, mengelongsor kat batu-batu, masuk dalam lubang, jalan kat tempat yang berangin.......puhh nikmat..heheheh........ naik tangga yang bertingkat-tingkat sampai top of the world..tu kata guide lah.....dapat guide yang kelakar.so kepada sesiapa yang teringin nak pi tempat nie di suggestlah pi mmg best heheh

Gunung Angsi Di Ulu Bendul N. Sembilan


Trip gunung nie mmg best.....trek masa mula sampai mmg jauh kedalam melalui taman rekreasi Ulu bendul tu...mendatar je...kena cross sungai lah..sampai satu part tu plak nak kena memanjat tali lah plak...nasib baik aku ngan kakak abang aku nie semua terer memanjat.....sampai tersepit-sepit lah.......biler dah lepas memanjat.......ujanlah plak bole tahan lebat jugak......dah lah aku nie tak der baju ujan so basah lah jugak, tapi nasib baik ader baju ujan yang warna kuning tah dari maner datang nyer....jumpe je tu....elok lagi pakai lah......sampai ke puncakkk, view bole tahan.....dah ader orang camping pun kat puncak..aiwa and the gang.......kitaorang turun balik sampai bawah dah ptg....banyak lah plak orang berkelah..........eiiiii siap2 tukar baju, kasut terus cari tpt soru..lapar beb, biler dah makan , dah kenyang..... apa lagi baliklah.(kuatkan aku angkat batu yang sebesar tu)


Gunung Sweetherham In Cameron Highland


Waktu kami mendaki Gunung nie sejuk sangat, so waktu kitaorang sampai masih berkabus lagi, tu pun dah pukul 9.00 pagi kot...gunung nie terletak dekat cameron highland, tu pasal lah dier sejuk sangat....trek yang kitaorang lalui tidaklah mencabar sangat...biaser je...tapi pacat askar mmg banyak..tak ingat sampai naik lemas saya dibuatnyer....sedar2 dah berdarah.....kenyang tul mereka........kalau aku dapat habis aku lenyek2 kan.....trip nie mmg best pasal ramai yang member yang pergi.....so bole lah berborak sakan, jalan pun bole perlahan2.....tapi best lah


From My Nikon D40

Amacam my pren, cantik tak hasil gambar dari orang yang baru nak belajar jadi photographer nie....nie baru nak testing je nie.....baru-baru nak belajar dengan camera saya yang baru beli Nikon D40 ...heheheheh, macam maner guna apecher tah ape kejadah namanya tah.....tapi takjugak nak pi belajar ngan professional..almaklumlah mahal yurannya beb.....kalau ader orang sponsor ok jugak...heheh, alhamdulillah ader jugak orang yang panggil saya nie tangkap gambar orang kahwin...hehehe, berguna juga ada camera nie, so kepda sibulat cepat2 lah beli camera yek....





Terdapat ralat dalam alat ini