Mengenai Saya

Foto saya
nothing much interesting
Loading...

Ahad, 25 Oktober 2009

Langsat...Oh Langsat




Semalam hari Ahad, kami sekeluarga balik ke kampung sbb bapak panggil balik ...katanya ade buah duku langsat ....byk sangat.....meriahlah jugak kami tgk buah-buah kat pokok...dah macam buah anggur plak......rasanya perghhhh tak ingat.. manis, masam semua ada......oleh sbb aku nie tak pandai sangat nak panjat pokok...so terpaksalah buah hati aku nie yang panjat.....cuba korang tengok...terer dak dier...hehehhe..aku tukang pegang tali je kat bawah ngan kutip buah yang berterabur.....nasib baiklah pokok nie tak der kerengga..kalau dak jangan harap dier nak naik....selain buah langsat nie...ader jugak buah rambutan....tapi yang tu senang je nak kait....2 cekak seringgit...heheh....tapi apa-apa pun u are my hero sayang sbb panjat pokok......macam tau2 je isterimu suka makan buah langsat ..heheheh

Rabu, 21 Oktober 2009

Sedikit Tatapan..............

videoSedikit tatapan..........sesaje je masuk kasi penuh sikit blog nie....hehehe

Isnin, 19 Oktober 2009

My Second Trip To Sabah




This is my second trip to Sabah....tapi sebenak nya dah banyak kali dah pi Sabah sbb Sabah salah satu Negeri yang best dari segi pelancongan.....kalau tgk dari dari bandar KK kita boleh lihat Gunung Kinabalu dari jauh yang dah macam bentuk Mahkota....tapi Town KK nie dekat dengan Pulau2 dier yang cantik..trip kali ini saya pi berehat kat pulau plak...byk pulau2 yang terdapat kat sini, salah banyaknya Pulau Manukan, Pulau Mamutik, Pulau Sapi dan Tunku Abdul Rahman..macam pulau Sipadan tu jauh sangat, berejamlah nak naik bot tu....kalau nak tau aktiviti yang saya buat kat pulau...tu yang gambar di atas tu...mmg best woooo, tak ingat dunia kejap...aktiviti lain saya pi Water rafting kat Sungai Kiulu sbb air nya kurang deras berbanding Sungai Padas stage 1-2, best giler walau pun tak tau berenang...hantam sajalah labu.....melawat tempat2 bersejarah dan zoo di Lok Kawi...salah satu trip yang best....dikelolakan oleh Khairol Nizam





My Trip to Sabah


This is my first time to Sabah.... tapi focus dalam minat saya iaitu mendaki gunung....first day arrived dah mula mendaki gunung kinabalu start 10.00 pagi..mmg memeritkan...kami start dari Tipohon, track nya sungguh mencabar sedikit maklumkan naik track tangga sampai naik kematu lutut ini, pastu bermalam kat Laban rata (sampai pukul 6.00 ptg)....sejuknya tak terkata...macam kat nogori omputihlah....second day...pukul 2 pagi start trekking ke Puncak Kinabalu...masa tu celciusnya -2...mak ai sejuknya...track ke puncak kiter kena pakai headlamp sbb gelap dan atas tu semuanya batu...kita akan melalui jalan yang bergaung, sbb itu disediakan tali....waktu mendaki hidung nie nak naik beku dah....saya sampai puncak pukul 6.00 pagi..tak dapat tengok sunset sbb berkabus tebal....tangkap gambar je lah...turun kebawah dalam pukul 7.00...masa tu dah cerah dah, kalau tgk view nya marvellous sungguh....masa tu lah teringat kat semua orang ....berdoalah sikit sbb ditunjukkan ciptaan Allah yang Maha Esa......start pukul 8.00 pagi mula mendaki turun balik kebawah dan sampai ke Tipohon semula dalam pukul 2-3 ptg, terus naik kenderaan yang disediakan balik ke Bandar KK, so kepada sesiapa yang hendak mencuba pergi mendaki gunung ini disarankan, sbb best giler beb, tak rugi pergi....Rancangan ini dikelolakan oleh Khairul Nizam Hamzah.

REUNION & ALUMNI S.M.S 2009










Tanggal 17 October 2009, kami mengadakan satu reunion pelajar-pelajar tahun 1996 di mana di adakan di Sekolah Men. SLim, Slim River start pukul 2.30 ptg iaitu sekolah kami yang lama lah....best giler tau dapat berkumpul ramai-ramai dengan kawan-kawan sekolah yang dah lama sangat tak jumpa...ader yang gemuk, kurus ...dan macam2 lah....biler dah berkumpul ramai..macam-macam cerita lah yang keluar...soalan-soalan yang cepu dan tak cepu pun semua keluar....anak masing2 tak ingat ader yang terlampau produktif sangat....dan ader yang belum (belum rezeki lagi), dan tak lupa juga buat cikgu-cikgu yang hadir sama memeriahkan lagi majlis ini....makanan dan minuman yang disediakan sungguh sedap..... terima kasih ahli2 AJK....setelah semua bekas pelajar beramah mesra...kami disajikan dengan aktiviti sukaneka yang dibuat dipadang berdekatan...aktivitinya adalah tarik tali, gula-gula dalam tepung, kerusi berirama dan untuk kanak kanak merebut gula-gula.....ok lah jugak, tapi yang pasti aku tak kena panggil hahahah, sbb aku tukang tangkap gamba....tak sia-sia aku bawak kamera..heheh..kalau nak tau salah satu gamba di atas orang pegang kamera tu pun otai photographer..kamera mahal tu....import dari RTM...heheh...abg-abg yang bangsa india tu pun sekarang dah macho-macho..nampaknya....ok lah lastly saya nak mengucapkan tahniah kepada semua yang menjayakan majlis ini, semoga tahun depan kita dapat membuat majlis seperti ini lagi...dan kepada semua bekas pelajar SMS 1996 love u all......peace.

Selasa, 13 Oktober 2009

The Very Best Memory In My Entire Life...


Mengingati semula kenangan Sewaktu perkahwinanku....suatu kenangan yang tidak dapat dilupakan...semoga berpanjangan sehingga ke Akhir Hayat.....ini adalah salah satu gambar di antara ribuan gambar untuk tatapan pembaca blog ini...semoga ia dapat menjadi inspirasi kepada bakal-bakal pengantin..hehehe.....especially warga opis saya.......saya mengenakan 3 persalinan..almaklumlah kehendak mak mentua.....tu yang pakai ala minang...pasal mereka orang nogori sembilan......tak dapek nak tolong....



Khamis, 8 Oktober 2009

H1N1 menakotkan.........











Disaksikan disini bahawa H1N1 salah satu penyakit yang berbahaya dimana boleh membawa maut......kepada semua..amalkan kebersihan diri..basuh tangan secukupnya.....jikalau tidak sihat hendaklah berkuarantin dirumah..jgn nak gatai-gatai pi kerja...jikalau nak pi jugak hendaklah memakai MASK (Seperti didalam Gambar) untuk menhindarkan dari virus merebak....ok babey

Opis makan in Halia Restaurant















Hari ini kami ada makan-makan anjuran opis yang telah dibelanjakan oleh En. bos .....ok lah jugak............ walaupun restoran ini dah biasa pi tapi tak per lah asalkan makan free.......heheheh.........kitaorang sempatlah bergambar sakan.....tapi bukan semua........makan ala-ala western.....nice food...sedap berbanding menu-menu yang lain......save jugak duit belanja untuk hari tu...alhamdulillah.

Jumaat, 2 Oktober 2009

Air Terjun Cemerong





Ini salah satu air terjun yang tertinggi yang saya lihat selepas air terjun jelawang in kelantan....air terjun ini terletak di Terengganu, area Dungun .....cantik oooo......mmg marvelous sungguh.....kitaorg siap trakking sampai puncak air terjun tu....mmg tinggi, cuma tak tau berapa ketinggian nya........kitaorang pi ramai sewa 1 bas.......salah satu trip yang best dan memenatkan.

Tony Roma Here...i come.......



Second day masa kitaorang start keja selepas bercuti hari raya (Hari Jumaat), kitaorang pi makan kat tempat yang best...ooooooo, namanya Tony Roma's,,.......tempat kafir tu....masalah nyer byk plak pengikut yang jadi macam tu..hheheh....kalau makan plak tu tak ingat dunia...yang maner tak reti nak makan pakai knife and fork jadi terer lah plak....almaklumkan.....harganya pun boleh tahan mahalnya....setakat nak makan sebulan sekali boleh lah.....yang bestnya michael2 tu plak makan pakai apron kat leher.....heheheh......bukan nya hemsem pun...heheh
Terdapat ralat dalam alat ini