Mengenai Saya

Foto saya
nothing much interesting
Loading...

Isnin, 19 Oktober 2009

My Trip to Sabah


This is my first time to Sabah.... tapi focus dalam minat saya iaitu mendaki gunung....first day arrived dah mula mendaki gunung kinabalu start 10.00 pagi..mmg memeritkan...kami start dari Tipohon, track nya sungguh mencabar sedikit maklumkan naik track tangga sampai naik kematu lutut ini, pastu bermalam kat Laban rata (sampai pukul 6.00 ptg)....sejuknya tak terkata...macam kat nogori omputihlah....second day...pukul 2 pagi start trekking ke Puncak Kinabalu...masa tu celciusnya -2...mak ai sejuknya...track ke puncak kiter kena pakai headlamp sbb gelap dan atas tu semuanya batu...kita akan melalui jalan yang bergaung, sbb itu disediakan tali....waktu mendaki hidung nie nak naik beku dah....saya sampai puncak pukul 6.00 pagi..tak dapat tengok sunset sbb berkabus tebal....tangkap gambar je lah...turun kebawah dalam pukul 7.00...masa tu dah cerah dah, kalau tgk view nya marvellous sungguh....masa tu lah teringat kat semua orang ....berdoalah sikit sbb ditunjukkan ciptaan Allah yang Maha Esa......start pukul 8.00 pagi mula mendaki turun balik kebawah dan sampai ke Tipohon semula dalam pukul 2-3 ptg, terus naik kenderaan yang disediakan balik ke Bandar KK, so kepada sesiapa yang hendak mencuba pergi mendaki gunung ini disarankan, sbb best giler beb, tak rugi pergi....Rancangan ini dikelolakan oleh Khairul Nizam Hamzah.

Tiada ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini